Cultura i Espectacles

'Pèl al pit' als dimarts del Círcol Maldà

'Pèl al pit' de Blai Bonet està pensada i escrita per als joves de totes les edats   CIA. CORCADA

'Pèl al pit' de Blai Bonet està pensada i escrita per als joves de totes les edats CIA. CORCADA

La companyia Corcada Teatre ha construït Pèl al pit a partir d'una selectíssima tria de textos del poeta Blai Bonet amb l'objectiu de proposar la visió de l'autor sobre l'adolescència. Sorgeixen dels volums Nova York, Comèdia, L'evangeli segons un de tants, La Vida i els meus instants, El mar, El poder i la verdor i Pere Pau. En resulta un muntatge ple de vida, que permet un contacte amb el poeta des de la seva infància a la maduresa. Però sobretot els adolescents sentiran que s'adreça a ells, amb les paraules despullades de qualsevol ornament que pugui dificultar-ne la comprensió, per tal d'intentar resoldre'n el misteri. Blai deia: "Amb la poesia també aconsegueixes abolir el misteri. El misteri és la decadència. En canvi, les coses tenen tendència a ser clares. Quan la poesia ho és de bon de veres, aclareix el misteri, l'aboleix. Em referesc al misteri en el sentit que jo el consider; és a dir, en el sentit negatiu. És una peresa mental dir això és un misteri. És por d'entrar-hi. Quan hi has entrat, veus que era un parany maquinat pels poderosos, alguna lletjura o el que sigui? Però això d'abolir el misteri, jo crec que és una de les missions més grans de l'artista". Aquest text ens el transcriu la companyia Corcada, fent-nos saber que han volgut llegir Blai Bonet amb tota sinceritat i traslladar al públic la mateixa intensitat de sentiments que el poeta els ha transmès a ells.

L'espectacle, que ja es va veure a l'Espai Brossa, torna només els dimarts al Circol Maldà, amb direcció de Joan Fullana.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 33. Dimarts, 30 de març del 2010

Paraules clau: Pèl, Misteri, Blai, Corcada, Maldà, Bonet, Pit

Recomana

tanca

AVUI+ Paper

Dimarts, 30 de març del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Març

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
  • A+