Cultura i Espectacles

Crítica rock

Torna el rocanrol

Pere Pons

Pascal Comelade i Enric Casasses

Teatre Principal (Sabadell), 14 de maig.

Qui hauria dit a Pascal Comelade i a Enric Casasses que, passada la cinquantena, es convertirien en els portadors de la proposta rockera més sorprenent, consistent i reveladora que es recorda des de fa anys per aquestes latituds. Van escollir el magnífic escenari del Teatre Principal de Sabadell per enregistrar en directe un segon document de la seva extraordinària societat, que ja va quedar segellada amb un disc d'estudi de primera magnitud com La manera més salvatge (Discmedi, 2006).

L'aliança entre el músic del Rosselló i el poeta barceloní és com introduir una metxa encesa dins un polvorí. Junts assoleixen el màxim exponencial dels seus anhels creatius. El grau de complicitat, compenetració i acoblament que han aconseguit establir entre el trencadís sonor d'un i la il·luminació poètica de l'altre és un superb aliatge de lirisme i fúria. De fer-ho efectiu s'encarrega una banda de músics còmplices que encaixen a la perfecció amb el substrat llibertari del rock dels 70 i que amb les seves aportacions personals concedeixen a la proposta una naturalesa tan original com trasbalsadora: Pep Pascual i Gerard Meloux com a multiinstrumentistes polifacètics, les guitarres entremaliades d'Iván Telefunken, la bateria vitamínica d'Oriol Lluna i el baix emulsionant de Roger Fortea. Una troupe que la nit de divendres va sonar a rauxa i a glòria, mentre a l'escena es projectava la plasticitat de l'art visual de Tom Carr. Amb tots aquests elements en joc, els versos de Brossa, Papasseit, Sebastià Roure, Joaquim Falguera i del mateix Casasses, associats a la música juganera i metaformitzant d'un rejovenit Comelade, prenien una dimensió terriblement colpidora i excelsa. Impacte, naturalitat i transgressió. Pur rocanrol.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 48. Diumenge, 16 de maig del 2010

Paraules clau: Comelade, Rocanrol, Pascal

Recomana

tanca

AVUI+ Paper

Diumenge, 16 de maig del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Maig

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
  • A+