Cultura i Espectacles

En la mort de Miquel Cors, els seus amics i companys Joel Joan, Joan Vallès i Marta Angelat parlen de l'actor

"Érem com pare i fill"

Teresa Bruna
Miquel Cors quan interpretava el popularíssim personatge de l'Antònio a 'Poble Nou'

Miquel Cors quan interpretava el popularíssim personatge de l'Antònio a 'Poble Nou'
JORDI OLIVER

Un atac de cor s'ha endut més que un actor. Miquel Cors era també cantant. Va aparèixer als anys 60 cantant Pere Quart i Bob Dylan en català. Va ser actor de musicals com Granja animal i el Cabaret de Savary. I actor de teatre, cinema i televisió, doblador...

Cors va tenir una vida intensa que es va aturar després del personatge de l'Antònio de Poble Nou. Joel Joan era el seu fill: "En vaig aprendre molt, sobretot a posar-li morro a la meva feina. Era un autèntic indisciplinat, un enfant terrible del plató, feia el que volia. La seva gran troballa va ser mostrar la cara dura dels Antònios que volten pel país. En aquell temps vam tenir una relació una mica de pare i fill, perquè jo començava, tenia 22 anys", diu. "Era absolutament entranyable i et diré que també feia emprenyar. No cal amagar-ho perquè s'hagi mort! El recordaré sempre perquè això del morro... és imprescindible!"

Joan Vallès confirma algunes coses: "Era tan divertit i entranyable com irresponsable. Sempre feia tard als assajos, crec que no el cridaven gaire per això. Però era un gran actor, tot el que feia ho feia molt bé". El va conèixer de forma anecdòtica: "El 68 vam anar amb La primera història d'Ester al Festival de Nancy. Als seients de darrere de l'autocar s'hi va colar un noi de 18 anys que ningú coneixia: era ell. Volia fer teatre! Al final, en Salvat el va col·locar a la cloenda". Amb Vallès es van continuar veient i van participar a l'emblemàtic Grec del 76. Cors hi feia Flors, turbants i barretines. "Hi havia una escena que havien de fer un pilar de tres. Els vaig dir: «Si convenceu la dona, fareu un pilar de quatre. I el meu fill va fer d'enxaneta!»", afegeix Vallès.

L'últim treball, però, li va arribar de la mà de Marta Angelat. Va ser a primers d'aquest any al TNC, a Sarabanda: "És increïble que s'hagi mort. Havia estat molt delicat de salut, va tenir problemes de cor, suposo que per això treballava poc. Però als assajos no es notava res. Va estar perfecte", diu. Va pensar en ell perquè eren companys d'escena des de feia molt de temps, veïns a Sant Cugat i perquè necessitava un actor gran: "Per a ell va ser tornar a viure. Estic trista i contenta d'haver-lo recuperat i d'haver-li donat la possibilitat, lamentablement l'última, de tornar a veure els amics i companys. Per a ell va ser molt important, era vital, rebel. Era un activista de la vida", diu Angelat.

Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 30. Dissabte, 29 de maig del 2010

Paraules clau: Cors, Joan, Vallès, Actor, Miquel, Fill, Angelat

Recomana

tanca

AVUI+ Paper

Dijous, 27 de maig del 2010

Tots els continguts de l'AVUI són consultables a través d'internet, de forma oberta i gratuïta. Les pàgines originals en paper, en canvi, no es podran consultar via PDF i només s'oferiran al quiosc.

Especials

Edicions locals

<<

Maig

>>
<<

2010

>>
DL DM DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
  • A+