Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Traces. Servei d'Informació Bibliogràfica de Llengua i de Literatura Catalanes

Sergi Beser

“Aquell mateix any de 1962, en Joaquim [Molas] em va encarregar un article al voltant de la crítica literària d'Aribau, per a Serra d'Or. Es complien els cent anys de la seva mort. El meu escrit es va publicar al número de setembre, acompanyant articles d'en Molas i en Fontana. A una petita nota, que precedia els tres escrits, em vaig trobar, per agradable sorpresa meva, presentat, al costat d'en Molas i en Fontana, com a jove especialista en el segle XIX, que havia aconseguit mantenir la continuïtat dels estudis històrics i literaris catalans. Realment no hi ha com acollir-se a unes bones amistats”.

Fragment de l'escrit de Sergi Beser "Notes al voltant d'una vella amistat", publicat en el volum d'homenatge A Joaquim Molas (Barcelona : Abadia de Montserrat, 1996)


Vull acabar aquesta lletra recordant unes breus paraules de Josep Maria [Castellet]. [...] Per a mi van significar, en el seu laconisme, l'expressió del que ha estat la guia de la meva professió: ensenyar a llegir i parlar de literatura. No sé si ho he aconseguit, però crec que no es pot expressar en menys paraules l'aspiració de l'ensenyança, de la crítica literària o del viure en llibertat: "comprendre i saber explicar-se".

Fragment de l'escrit de Sergi Beser en el monogràfic sobre Josep M. Castellet, publicat a la revista Zerovuittresquaranta (Vilassar de Mar, núm. 198-200, Juny-agost 2007)

 

© TRACES Febrer 2010

TRACES   UAB    GELCC   Amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes  •  Disseny de Quadratí