premis-nacionals-cultura_2016_g

La distinció més rellevant en l’àmbit cultural de Catalunya ha volgut reconèixer, entre altres, joves talents de gran projecció, sectors culturals com la postproducció audiovisual, les arts de carrer i l’escenografia, així com figures de fora del Principat amb una trajectòria reconeguda i fortament vinculada a Catalunya.

Els Premis Nacionals de Cultura reconeixen personalitats, entitats i empreses catalanes que han contribuït i contribueixen a enriquir la nostra cultura, ja sigui per la seva labor intel·lectual, el seu talent creatiu i interpretatiu o la recuperació de la identitat col·lectiva que propugnen.

Els guardonats són els escriptors Antònia Vicens i Enrique Vila-Matas, els responsables d’ Antaviana Films (Josep M. Aragonés i Rosa Fusté), la medievalista experta en Ramon Llull Lola Badia, la companyia de circ de Los Galindos (que celebren 25 anys), l’artista plàstic Dani Karavan (autor del memorial Walter Benjamin a Portbou), el Quartet Casals, l’actriu Clara Segura, l’il·lustrador i escenògraf Joan J. Guillén i també la tasca del Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria / Carrutxa, de Reus.

Dossier de premsa Premis Nacionals 2016

 

Podeu trobar a TRACES informació i material sobre els següents guardonats: