Muriel Casals

 

MURIEL CASALS (1945-2016)

Liderava el procés cap al sobiranisme catalanista sabent que l’única opció vàlida és la de la feina de cada dia: “treballar perquè les escoles funcionin, i que tinguin i sentin el nostre suport, i que nosaltres, si podem, donem confort als mestres, a les associacions d’immigrants”.
Lluitar amb els aliats de la discreció, el respecte i la tenacitat.

 

“Ens hem acostumat a explicar que tot allò que fem és fidel a l’esperit dels fundadors d’Òmnium Cultural que el 1961 van crear una associació per defensar i promoure la llengua i la cultura catalanes. En aquest sentit, afirmem que, ara mateix, el millor que podem fer per defensar la llengua i la cultura és treballar per la independència de Catalunya i això explica bona part de les nostres accions concretes, sobretot de les que són més visibles als mitjans de comunicació.

 Però és interessant constatar que, si bé és cert que hi ha actuacions polítiques en defensa de la llengua i la cultura, també podem fer l’afirmació en el sentit invers: l’activisme cultural actua com a element de defensa i consolidació de la política catalana en el sentit més ampli i més noble de la paraula política. Les accions polítiques en defensa de la cultura prenen tot el seu sentit i, sobretot, se senten protegides, per l’activisme cultural existent.”
Muriel Casals“Ens protegim i defensem mútuament”. El Temps, núm. 1612, 5 de maig de 2015, p. 13

 

Muriel Casals