Isabel-Clara Simó

 

Òmnium Cultural ha guardonat Isabel-Clara Simó amb el 49è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. L’autora alcoiana rebrà el premi el dilluns 20 de febrer al Palau de la Música Catalana.

“La literatura és una de les coses més serioses de la creativitat humana –i també és un joc. I és extremadament difícil encertar-la. L’experiència dóna ofici, com en totes les altres coses, però no és la clau de res. La literatura s’ha de saber respirar. I s’ha de saber gaudir-la i patir-la. És frondosa i fragant, profunda i divertida, enginyosa i reflexiva. Una novel·la és el text dels textos.” Isabel-Clara Simó“Una novel·la és el text dels textos”. Caràcters, núm. 71 (Primavera 2015), p. 25

 

El jurat ha decidit que l’escriptora i periodista d’Alcoi rebi el guardó “en reconeixement a l’aportació a la cultura catalana i en la normalització de l’imaginari col·lectiu de país”. La bibliografia d’Isabel-Clara Simó és extensa i present en narrativa, narrativa juvenil, poesia, teatre, assaig, guions per a la ràdio i la televisió, traduccions i articles a la premsa.

 
Isabel-Clara Simó