Jordi Sarsanedas

“Que si trio els poemes que publico? Naturalment que els trio! Entre altres coses, hi ha una eina absolutament fonamental per a la literatura que és la paperera”.

Xavier Cortadellas

“Entrevista a Jordi Sarsanedas”, Presència, del 2 al 8 de setembre del 2005

Sarsanedas, Jordi (Barcelona, 1924 – Barcelona, 2006)

Llicenciat en Lletres per la Universitat de Tolosa de Llenguadoc, exercí de professor de francès a l’Institut Francès de Barcelona. Desplegà una intensa activitat cultural dins del país: col·laborà habitualment a les revistes Ariel, Serra d’Or i Tretzevents, fundà l’Agrupació Dramàtica de Barcelona i presidí el Centre Català del PEN, entre d’altres. Els seus projectes culturals i la seva obra literària han estat reconeguts en forma de premis i honors, entre els quals destaquen la Creu de Sant Jordi (1983), el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres del Govern Francès (1983) i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1994). Ha destacat com a narrador, novel·lista, traductor de l’italià, del francès i de l’anglès, i ha excel·lit com a poeta. La seva producció primerenca ha estat recollida a Fins a cert punt (1945-1989), entre la qual destaca Mites (Premi Victor Català, 1953) i el Martell (finalista al Premi Joanot Martorell, 1955). En els darrers anys augmentà el ritme de publicacions, entre les quals destaquen L’enlluernament, al cap del carrer (2001) i Contes (1947-1969), publicat el 1994. La seva obra, que defuig el realisme, reflexiona amb fina ironia sobre l’home com a ésser social i moral.

Lectura de Jordi Sarsanedas (ACEC, 7 de novembre de 2001)
Entrevista i lectura de poemes de Jordi Sarsanedas feta per l’ACEC (Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya) al seu espai “Xarxa de Poetes” (Arxiu Audiovisual de Poetes)

 

© TRACES | Juliol 2007 | Revisió: setembre 2014

Font: Miquel Toran (Presència, del 2 al 8 de setembre del 2005)

Jordi Sarsanedas

com a autor a TRACES

Jordi Sarsanedas

com a matèria a TRACES

Totes les cerques guiades